Background Image

Trygghet för den som bor ensam, sinnesfrid för de närstående.

Sensoriina utrustning

Sensoriina är en enkel och bekymmerfri säkerhetsanordning för hemmet – ett sensorsystem som reagerar på rörelse. Systemet gör det tryggare för en äldre person att bo hemma så länge som möjligt. Standardpaketet omfattar en dörrsensor som monteras på dörren och två rörelsedetektorer som fästs på väggen. Anordningen består inte av någon kamera, dvs. den spelar inte in ljud eller bild. Sensoriina följer endast aktiviteten i bostaden.

Sensoriina är mycket lätt att montera och dessutom helt bekymmerfri och omärkbar för den boende. Priset är förmånligt eftersom anordningen använder nätet Sigfox som inte kräver internetuppkoppling.

Property photo  
Property photo  

Så här fungerar anordningen

Sensorerna skickar information om aktiviteten i bostaden via nätet Sigfox. Informationen analyseras av en algoritm. På ungefär två veckor lär sig systemet den boendes normala livsrytm. Därefter kan Sensoriina tolka rörelserna och upptäcker eventuella avvikande situationer. Anordningen underrättar de närstående om avvikelser via sms. De närstående kan följa den ensamboendes aktivitetsrapport i webbapplikationen. Där sparas information om när personen till exempel har lämnat bostaden och kommit tillbaka, gått till köket eller till toaletten.

Sensoriina fungerar i nätet Sigfox som är ett radionät med lång räckvidd. Anordningarna kopplar upp sig direkt till nätet, vilket är säkrare, pålitligare och underlättar ibruktagandet. Täckningsområdet omfattar för närvarande cirka 85 procent av Finlands befolkning. Läs mer och kontrollera täckningsområdet där du bor https://www.connectedfinland.fi/peittoalue/

Karta över täckningsområdet  

Hur och till vem skickas meddelanden?

I systemet införs kontaktuppgifter till de närstående som ska underrättas. Textmeddelandena skickas till de telefonnummer som sparats i systemet. Det kommer dessutom ett meddelande i applikationen om någonting avvikande upptäcks.

Applikationen är lätt att använda och alltid tillgänglig

Sensoriina-applikationen kan användas i dator, surfplatta eller mobiltelefon. Applikationen är lätt att använda. Du kan på förhand mata in uppgifter om den boendes avvikande rutiner som är planerade, till exempel resor, dagar när den boende är sängliggande, besök osv. På så sätt skickar Sensoriina inga onödiga larm under dessa perioder.

Sensoriina fungerar i nätet Sigfox som är ett radionät med lång räckvidd. Anordningarna kopplar upp sig direkt till nätet, vilket är säkrare, pålitligare och underlättar ibruktagandet. Täckningsområdet omfattar för närvarande cirka 85 procent av Finlands befolkning. Läs mer och kontrollera täckningsområdet där du bor https://www.connectedfinland.fi/peittoalue/

Karta över täckningsområdet  

Fördelar med Sensoriina

  • Trygghet för en person som bor ensam
  • Sinnesfrid för de närstående
  • Lätt att använda
  • Förmånlig: kräver inte internetuppkoppling
  • Kränker inte integriteten
  • Kan bidra till att problem upptäcks på förhand

Vakar också över ett tomt hem

Sensoriina håller ett öga på hemmet också när den boende är på resa, på sjukhus eller av annan orsak inte är hemma. Då fungerar den som en säkerhetsanordning som skickar larm om eventuella inkräktare.

Vad kostar det att använda Sensoriina?

Sensoriina-setet, dvs. sensorsystemet som monteras i en ensamboendes hem, kostar 99 €. Standardpaketet omfattar en dörrsensor och två rörelsedetektorenheter.

På tjänsten tillämpas månadsdebitering. Tack vare nätet Sigfox är priset lägre än för många motsvarande produkter, 49 €/månad.

Sensoriina paket - Paketets pris 99 € och användningsavgift 49 € / mån  

Vanliga frågor

Alla som bor ensamma – så fort det är ens litet osäkert hur personen klarar sig. Sensoriinas uppgift är att skapa trygghet och sinnesfrid både för den som bor ensam och för dennes närstående. Sensoriina passar särskilt bra till exempel för äldre personer, personer med funktionsnedsättning eller nedsatt rörlighet eller till exempel på vårdinrättningar.

För saken på tal med dina närstående. Läs tillsammans mer om Sensoriina till exempel här på webbplatsen www.sensoriina.fi.

  1. Sensoriina använder nätet Sigfox. Kontrollera att Sigfox fungerar i området där anordningen ska användas. Här kan du kontrollera täckningsområdet: https://www.connectedfinland.fi/peittoalue/
  2. Beställ produkten i vår nätbutik omaarki.fi. Anordningen skickas per post till den adress ni meddelat i samband med beställningen.
  3. Ni får användaridentifikationen till tjänsten Sensoriina i ett e-postmeddelande som skickas till den adress ni meddelat i samband med beställningen. Med användaridentifikationen kan ni skapa egna inställningar i applikationen. Om ni behöver hjälp kan ni vända er till vår kundservice.

Månadsfaktureringen börjar när anordningen är på plats och applikationen har tagits i bruk. Månadsavgiften är 49 €. Faktureringsadressen ska meddelas i samband med beställningen.

Täckningsområdet omfattar för närvarande cirka 85 procent av Finlands befolkning. Här kan du närmare kontrollera täckningsområdet: https://www.connectedfinland.fi/peittoalue/

Kontakta vår kundservice, tfn (09) 5099 331 eller via e-post på adressen sensoriina@algol.fi. Du kan kontakta vår kundservice vardagar
kl. 8–16

Rörelsedetektorn reagerar inte på små sällskapsdjur. Om du har ett stort djur, till exempel en hund som väger mer än 20 kg, kan detektorn göra en feltolkning och ta med djurets rörelser i rapporten. Om du har ett stort sällskapsdjur är det bäst att lämna kvar skyddet på rörelsedetektorn.